Топ 5 новини от седмицата

09:00, 28 мар 21 25 1716 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Екипът на Topnovini.bg подбра петте най-четени новини от седмицата в рубриката „Топ 5“:

1. Принципите на Гьобелс и коронавирусът

Ключово важен инструмент на тоталитарната държава, наравно с терора, е пропагандата. А винаги, когато се говори за тоталитаризъм и пропаганда, изплува името на Йозеф Гьобелс. Той формулира и неотлъчно следва няколко принципа за успешна пропаганда, които са обект на изследване дълго след края на Втората световна война. Очевидно добре изучени, те все по-често влизат в употреба и днес. Мигрантската криза, малцинствените привилегии, глобалното затопляне и прочее са добри примери за някои от похватите на Гьобелс, но случаят с ковид като че ли ги обхваща в най-пълна степен.

2. За Трифонов, Радев и единствения печеливш ход пред „Има такъв народ“

Час и половина Слави Трифонов отговаряше на зрителски въпроси на живо във Facebook в съботния ден. Логично, на база отговорите му, можем да извлечем много послания и заявки, както и да спекулираме за бъдещите му намерения и ходове.

3. Отиде си неповторимата Татяна Лолова

Загубихме великата актриса Татяна Лолова. Актрисата си отиде на 87-годишна възраст. С цветя в ръце стотици българи се простиха с голямата Татяна Лолова в Сатиричния театър. Царицата на комедията ще получи посмъртно "Икар" за цялостно творчество. 

4. „Непоискано мнение с Андрей Арнаудов“: Ще ни оправят ли живота на 4-ти април?

В рубриката Андрей Арнаудов обръща специално внимание на теми, които в студиата и в интервютата едва ли ще го попитат, а има какво да каже. Така или иначе в социалните мрежи това вече е масова практика. Тази седмица темата са изборите. 

5. Тервел Пулев стана баща: И третият син с име на български владетел

Тервел Пулев стана баща за трети път навръх Благовещение. Бебето е момче и отново носи традиционно българско име – Самуил. Боксьорът и съпругата му – Диана, имат още двама сина – Аспарух и Калоян.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама