Доблестта на предците не може да изцели пороците на съвремието

19:20, 03 мар 21 25 4002 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Тържествената заря-проверка в чест на героите, загинали за свободата на България, се проведе на пл. „Народно събрание“. В началото на церемонията президентът Румен Радев прие почетния караул и поздрави военнослужещите по повод Освобождението. Той държа и реч пред събралите се български граждани, като отново в думите му имаше нотки на критика.

Политиците намесиха кризата и изборите в пожеланията си за 3 март

„Тази сутрин, заедно с хиляди българи се поклонихме пред подвига на нашите славни опълченци на Шипка. Всяка година на днешната дата почитаме нашите герои. Но доблестта на предците не може да изцели пороците на съвремието. То е наше дело и наша отговорност“, каза държавният глава. 

Снимка: БГНЕС

„Трети март е ден за почит, но и ден за единение около историческата истина, около идеала на Левски, в който българите не се делят по вяра и произход, нито по сан или богатство, а заедно градят чистата и свята република. На кръстопътя на историческите ветрове, на който се намира България, суверенитетът се отстоява с мъдра преценка и последователни усилия. Ние днес се прекланяме пред нашите героични предци и знаем, че свободата и справедливостта никога не се дават даром, а всяко поколение трябва само да ги отстои, за да ги завещае на следващото“, подчерта Радев. 

България чества 143 години от Освобождението си

Тържеството приключи под звуците на химна на България и с пищнтна заря-проверка пред паметника на Цар Освободител. 

На церемонията присъстваха още председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерът Красимир Каракачанов, вицепремиерът Марияна Николова, лидерът на БСП Корнелия Нинова, председателят на ДПС Мустафа Карадайь, както и народни представители и представители на дипломатическия корпус и на вероизповеданията.

На днешния национален празник отново не липсваха политически нападки и патриотичният тон, често се примесваше с предизборния от родните ни политици. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама