На бюлетината ще пише БНО, но ще се чете „Българско лято“

15:43, 23 фев 21 / Новият парламент 25 2553 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Партията на бизнесмена Васил Божков ще се яви на парламентарните избори с мандата на ПП „Българско национално обединение“. Новината за това бе съобщена чрез видео в социалните мрежи, предварително записано от съображения за сигурност.

Шансовете политическият проект на бившия хазартен бос да се яви самостоятелно на изборите се стопиха, след като прокуратурата оспори регистрацията на новата партия и така тя изпусна сроковете за регистрация в ЦИК. Още тогава обаче Васил Божков обяви, че „Българско лято“ ще търси мандатоносител, чрез който да участва на вота.

Първоначално бизнесменът протегна ръка към „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, но телевизионният водещ набързо попари надеждата му за обединение, а Божков само за няколко часа смени мнението си за шоумена – от партньор до патерица на хунтата.

Божков предложи обединение с „Има такъв народ“, Трифонов отказа

Днес вече е ясно, че от „Българско лято“ са се спрели на БНО, защото приемат „всичките им цели, мисия и политически възгледи“. Освен това щедро са предоставили 100% от листите си в полза на формацията на Васил Божков.

„На бюлетината ще пише БНО, но ще се чете „Българско лято“, обясни простичко председателят на „Българско лято“ Борил Соколов.

Обещахме, че на следващите парламентарни избори ще дадем сериозна заявка за промяна. Промяна, която толкова е бленувана и чакана от българския народ. Промяна, която за съжаление остава само в празните думи на нашите управляващи. Аз обаче държа на своята дума – БНО винаги е била партия, която се е борила срещу статуквото и именно поради тази причина ние припознаваме целите „Българско лято“, както и заявката на г-н Божков за промяна на политическия модел – нещо, което до този момент остава само на приказки“, обяви председателят на БНО Георги Георгиев.

Не съм политик и никога не съм искал да бъда. Имах мисия - да спасим културното наследство на България. Сега мисията ми е друга - да спасим бъдещето ѝ. Бъдещето се кове днес. Хунтата всячески ще се опита да ни попречи - няма да успеят. Ние сме силата“, коментира кратко Васил Божков часове преди да бъде обявено обединението с БНО.

ПРипомняме, че само преди дни ЦИК посочи „Българско национално обединение – БНО“ за една от допуснатите до участие в предстоящите избори партии. Преди години партията стана известна с това, че издигна кандидатурата на  Евгения Банева за евродепутат, а малко след това се отрече от нея. 

ЦИК отказа регистрацията на 6 партии за предстоящия вот

Председателят ѝ Георги Георгиев, известен с прозвището Готи, бе кандидат за кмет на София през 2019 г. Сред най-запомнящите му се изяви бе плакат с негова гола снимка, държащ тиква пред интимните си части със слоган: „Да направим от тиквата тиквеник“. С което индиректно хвърли ръкавицата на Бойко Борисов и ГЕРБ.

Партията е изразила вижданията си в Националистически манифест срещу глобализацията, в който се говори как България не трябва да е  роб „на световната банда Гейтс - Рокфелер - Ротшилд - Сорос“. Според партията коронавирусът и ваксините са част от пъкления план на глобалистите, който да извърши покушение върху националната държава и националната индустрия.

В документа от БНО определят партиите на статуквото като „слуги на Сатаната - на болните мозъци на глобалистите – тези изроди, които затвориха България за близо година и насадиха истерия и психоза в народа“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама