Божков предложи обединение с „Има такъв народ“, Трифонов отказа

13:10, 18 фев 21 / Политика 25 2256 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

След като прокуратурата спъна регистрацията за изборите на партията на Васил Божков, бизнесменът в изгнание протегна ръка към Слави Трифонов.

Според бившия хазартен бос много от целите на „Българско лято и ПП „Има такъв народ“ съвпадат, политиките също. Като пример за това той дава - подкрепата за засилването на участието на гражданите в управлението чрез референдуми, премахването на политическото влияние в съдебната система, независима съдебна система и върховенство на закона, повишаване на пенсиите и доходите, електронно управление и електронно гласуване.

Ето защо той предлага на телевизионния водещ участие с общи листи на парламентарните избори.

„Слави, ако наистина искаш да спасим България - да се обединим“, призова Божков чрез профила си във Facebook.
 
 
Малко след това дойде и отговорът от Слави Трифонов, който отказа предложението. „Още на 30 ноември аз заявих, че партия „Има такъв народ” ще се яви самостоятелно на изборите. Аз съм последователен човек и правя това, което съм казал“, обяви той във Facebook.
 
 
Отказът накара бизнесмена в Дубай рязко да промени отношението си към телевизионния водещ - и така от потенциален партньор се превърна „в стабилна патерица на хунтата“.  Слави - силен егоцентризъм, още по-силни зависимости...Жалко. Българско лято остава единствената алтернатива“, коментира Божков.
 
Припомняме, че на 5 февруари съдът реши да регистрира партия Българско лято, но преди дни прокуратурата обжалва това решение и така формацията изпусна крайния срок да се регистрира за участие в предстоящите избори. Божков обяви, че не е изненадан от случилото се и обяви, че партията ще участва на изборите с мандатоносител.
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Пенсионер 09:40, 18 фев 21

Божков или се хваща като удавник за сламка, или иска да прави мръсно на Слави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама