Големите кавички

15:03, 05 фев 21 / Големите кавички 25 2287 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (25 - 29 януари)

Обсъждането на повишаването на вноската на България към ЕСпредизвика тежък сблъсък между ГЕРБ и БСП. Заради мерките за възстановяване от коронавируса се очаква вноската на България към бюджета на ЕС да средно с 4.17% по-висока. От БСП обаче предупредиха, че решението ще доведе до това страните в Източна Европа да дават повече за бюджета на ЕС, отколкото богатите страни-членки.

В отовор на това председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова нападна социалистите, че искат България да взима ресурсите на ЕС, без да дава нищо в замяна.

„От тази трибуна чухме внушения, че, видите ли, някой е длъжен да продължава да работи и да дава повече и повече на България и на подобни малки и по-изостанали страни. Това е факт – нетните донори продължават да дават много повече от гледна точка на европейската солидарност. Но не – това не е достатъчно за социалистите. Нали така са научени – някой да работи вместо тях, а те само да консумират. Сега това го искат за държавата. Това е тяхната философия, която винаги е била изповядвана от тяхната политическа сила, и която, не дай си Боже, ако дойдат на власт, те ще реализират и в България. Това беше една ясна заявка срещу европейските политики, че България, ако тези хора имат възможност да управляват, би водила политика срещу европейските политики”, обяви Стоянова.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама