Радев Радев посъветва Борисов да си освежи паметта за автомобилите на МВР

17:49, 03 фев 21 / Политика 25 3296 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Президентът Румен Радев отговори на днешните коментари на премиера Борисов във връзка с казуса с разследването на ОЛАФ за доставката на високопроходими автомобили.

Борисов: Все някой му е виновен на това президентство

„Паметта на министър-председателя очевидно се нуждае от освежаване, след като на 7 октомври 2018 г. от мястото на събитието се хвали пред медии с усвоените от правителството му средства и доставените автомобили, а днес няма спомен за обществената поръчка, договорена от подчинената му администрация“, се казва в съобщение от прессекретариата на президентството.

Снимка: Facebook

Радев настоя отново за пълно осветляване на случая, както и за проверка на изразходваните милиарди през годините.

Президентската институция отново призовава за пълно осветляване не само на този случай, но и за проверка на изразходваните милиарди левове през последните години, включително в случаите, когато обществени поръчки не се провеждат изобщо и преустановява да взима отношение към този изкуствено раздухван в медиите сценарий, пише още в съобщението.

„Присъствах на Националното съвещание на ръководството на МВР. Нови 341 автомобила получи жандармерията. Още 300 са в поръчка, сменихме толкова коли, 68% сме усвоили от парите, които Европа даде за опазване на границата и продължава да идва техника, 150 милиона повече за заплати в МВР. Трябва да се прекрати темата с населените места, в които полицейското присъствие е малко", пише преди две години премиерът Борисов, който тогава не пропуска лично да се качи в новите автомобили и да се увери в качествата им.

По-рано днес министър-председателят заяви, че все някой му е виновен на това президентство. Настоящият вътрешен министър Христо Терзийски пък докладва, че нито едно от правителствата начело с Борисов не е отговорно за сключването на сделката. 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама