Борисов: Все някой му е виновен на това президентство

14:25, 03 фев 21 / Политика 25 2439 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

И премиерът Бойко Борисов коментира разследването на ОЛАФ за джиповете на МВР. „Както обикновено „крадецът вика дръжте крадеца“ и все някой му е виновен на това президентство“, заяви той.

ГЕРБ: Радев да оттегли заявката си за втори мандат

Вътрешният министър Христо Терзийски му докладва информация по казуса. По думите му лично премиерът Борисов в предишния му мандат е успял да договори с тогавашния председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер 160 милиона евро за България във връзка с миграционния натиск и охраната на външната граница на Европейския съюз. „Стигна се до договореност да бъдат закупени високопроходими автомобили за нуждите на националната полиция. Средствата беше логично да се разходват по най-добрия начин и в пълен обем“, отбеляза министърът на вътрешните работи и добави, че за целта са били сформирани експертни съвети, които да разработят техническите спецификации за автомобили от най-висок клас.

Президентството: Пламен Узунов няма общо с обществената поръчка за джиповете на МВР

По време на управлението на служебното правителство бяха избрани изпълнителите на съответните договори“, посочи министър Терзийски и изрази недоумение какво е наложило да се изберат не толкова качествени автомобили. „Нито първото, нито второто, нито третото Ви правителство или член на някое от тези правителства има вина за тази ситуация“, категоричен е Терзийски, цитиран от правителствената информационна служба.

Вече си обяснявам защо толкова много искаха да има служебно правителство“, коментира още Борисов.

За сключването на договора

Бившият вътрешен министър, сега депутат от ГЕРБ, Валентин Радев обясни във Facebook за сключването на договора. "КЗК и ВАС са постановили решения, с които са установили, че не са налице нарушения при провеждане на процедурата по възлагане на обществената поръчка. Тези две решения ми дадоха увереност, че процедурата е напълно законосъобразна и аз, в качеството ми на възложител, бях длъжен да сключа договор".
 
"Не беше налице ни най-малко съмнение за наличие на нарушения, както и нямаше правно основание за не приключване на процедурата със сключване на договор. Защо и как служебното правителство е избрало този изпълнител и има ли нарушения, за които ОЛАФ сигнализира, е работа на българската прокуратура", коментира Валентин Радев. 
 
"Политическите интриги по повод тази обществена поръчка потвърждават единствено безсилието на създателя им в битката за втори президентски мандат и подценяването интелигентността на българския избирател", заяви той.
 
 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама