Нивото на комуникация не предполагало Борисов да бъде на изслушването в ЕП

16:06, 10 яну 21 / Политика 25 2344 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова коментира пред БНР неявяването на премиера Бойко Борисов в ЕП на изслушването на Мониторинговата група за демокрация, върховенство на закона и основни права. По думите й нивото на комуникация не е предполагало Борисов да участва.

Според Дариткова начинът, по който се приема премиерът от лидерите на другите европейски държави е показателен, че той е уважаван. “Политическите ни опоненти и в Европа правят всичко възможно, за да дискредитират България", изтъкна тя.

Венецианската комисия: Прокурор, разследващ главния, не е част от световната практика

Във връзка с критиките на Венецианската комисия към одобреното на първо четене в НС създаване на фигура на обвинител, който да разследва главния прокурор, Дариткова заяви, че преди второ четене ще бъдат взети предвид всички мнения и становища.

"Демократична България" иска броенето на бюлетините да е на живо

На фона на консултациите при президента за предстоящия парламентарен вот, тя обяви, че от ГЕРБ имат готов законопроект, който да даде възможност за гласуване на българите под карантина и на настанените в болница. Тя обърна внимание, че управляващите са готови да изпълнят всички законови ангажименти, за да се проведат коректно организирани и честни избори в страната.

Темата дали Бойко Борисов ще бъде кандидат на ГЕРБ за президент не се обсъжда в партията, категорично заяви Даниела Дариткова и уточни, че в момента усилията на ГЕРБ са насочени към парламентарните избори.


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама