ДПС си харесва Пеевски

14:40, 10 яну 21 / Политика 25 1740 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова
ДПС не води разговори с ГЕРБ за подкрепа на премиера Бойко Борисов при евентуално негово кандидатиране за президент. Държавният глава Румен Радев трябва да бъде доста по-внимателен в думите, които казва. Той трябва да бъде обединител на нацията и мост между отделните партии. Той трябва да бъде мостът между всички, а не да взривява диалога, каза заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев в ефира на БНР. 
Във връзка с думите на премиера Борисов, че няма общо с депутата от ДПС Делян Пеевски, Цонев заяви: "Не знам кога г-н Борисов е прав - когато казва, че г-п Пеевски е свършил много със законите, които е внасял, и с всичко, което направи в хода на пандемичната криза. ... Ние не предвиждаме раздяла с никой, защото нашата партия и нашият електорат си харесваме г-н Пеевски. Ако зависи от партията, няма да има такава раздяла".
 

Снимка: БГНЕС

За престоящите избори и машинното гласуване
 
Според заместник-председателя на ДПС компрометирането на доверието в изборния процес е опасно нещо. Йордан Цонев заяви, че ДПС е за 100% машинно гласуване, но не са били чути при последната промяна в Изборния кодекс.
 
 
Той бе категоричен и че от ДПС не на всяка цена се стрямят към изпълнителната власт. По думите му целта им е приоритетите от тяхната програма да бъдат приети от управлението. "Сегашният тип мнозинства, просто да има 121 души, хаотичните програми и хаотичните инвестиции не вършат работа. Задачата ни е да се възстанови държавността и диалогът между институциите", каза Цонев.  
 

Снимка: БГНЕС 
 
Защо всички партии странят от ДПС?
 
Според Цонев не е обяснимо защо всички политически формации се плашат от пакетиране с ДПС. "Не си го обяснявам. Сега ще започнат едни клетви по телевизии и радиа как няма да се пакетират с ДПС, а след това ще започне едно гонене на ДПС по кулоари и по институции, за да помагаме и да утвърждаваме държавността, на натовския и европейския път на България. ... Това зад микрофоните и камерите. Така се е случвало досега - няма политическа партия, която да не ни гони по коридорите. ДПС ще направи всичко възможно това лицемерие да бъде прекъснато", изтъкна той. 
Заместник-председателят на ДПС припомни, че от 2017-а година са предупреждавали, че кризата между президента Румен Радев и изпълнителната власт ще разруши междуинституционалния диалог и държавността.
 
"Ние не сме отправяли никога отровни стрели. Ако даваме оценка на президента, тя е съобразена с неговите действия и нашата представа какъв трябва да бъде президентът. ... Не сме участвали в разрушаване на диалога, а сме критикували, че това се случва. Поискахме оставката и на президента, и на премиера в хода на кризата".
 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама