Жена от Карлово се бори за рекорд на Гинес със захарчета

20:05, 07 яну 21 / Любопитно 25 2661 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Жена от Карлово е на крачка от това да влезе в Книгата на рекордите Гинес. Румяна Христова има най-голямата колекция от захарчета в България и претендира, че тя е и най-голямата в света.

Събира малки пакетчета със захар от 1994 г. Стартът на колекционерското занимание е започнало още в ученическите ѝ години в Клисура.

Храни и напитки в списъка на ЮНЕСКО, които трябва да опитате

„В междучасията пиехме кафе. Аз не консумирах захар. Всяко захарче прибирах в кутия и в един момент се оказа, че се е събрало доста солидно количество”, разказва Румяна, цитирана от Нова телевизия. Най-интересните захарчета в колекцията ѝ са от Италия и Испания. Най-малките са 2,5 грама, а най-големите - 10 грама. Има цели серии със забележителности, пеперуди, коли и влакове.

Тя разказва, че всички близки и приятели ѝ носели захарчета от различни кътчета на света. На някои от тях има образите на всички президенти на Америка.

Пица с 254 вида сирена влезе в рекордите на Гинес

Голяма част от колекцията си дължа на покойния генерал-майор Нейко Ненов, който бе командир на Сухопътни войски. Много оценявам това, защото колкото и ангажименти да имаше, където и да ходеше, никога не забравяше да донесе захарчета”, споделя Румяна.

Тя съхранява 16 677 пакетчета от 68 държави. Комуникира със 150 колекционери в цял свят и претендира, че има най-голямата колекция, достойна за Гинес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама