Книгата на рекордите на Гинес призна титлата за "пица с най-много видове сирена" на френския майстор на пица Бено Брюел от Лион.
След месеци административна работа, за да докаже, че е използвал всички посочени от него съставки, майсторът от пицария в Лион най-накрая получи потвърждение, че е счупил рекорда на Гинес, като е използвал 254 различни вида сирена върху пица с диаметър 30 см.
Оценката се базира на видео, публикувано през февруари от френски влогър, който прави статии за готвенето в своя канал и в което е записано приготвянето на рекордната пица на Брюел.
След внимателно вземане на проби и измерване на всяко парче сирене, продължило два часа, Брюел успя да събере творението си, за което използва над килограм и половина сирене.
Тъй като съставките за тази пица са на стойност 1000 долара, това не я превръща в обикновен елемент от менюто на ресторанта, в който работи Брюел. Някои късметлии имаха възможността да опитат рекордното творение, като заплатиха по 50 евро за парче, съобщиха РТС и БГНЕС.
Добави коментар