Защо даваме милиони за танкове и кораби по време на пандемия

11:37, 21 дек 20 / Политика 25 2397 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Това най-важно ли е – сега кораб да купуваме“, попита премиерът Бойко Борисов военния министър Красимир Кракачанов, с когото днес заедно инспектираха ремонтния военен завод „Терем - Хан Крум” в Търговище.

Всичко е важно, защото не може държавата да няма сигурност“, отговори Каракачанов.

Тия, където ни критикуват, да бяха купили три-четири през предишните десетилетия, сега да си замълчим", обърна се към опозицията премиерът.

България може да придобие радари от „Железния купол“

Наскоро стана ясно, че България купува два патрулни кораба за 1 млрд. лв. Правителството обаче неведнъж е критикувано, че дава милиарди за модернизация на армията ни на фона на бушуващата пандемия от COVID-19. Коварният вирус вече отне живота на стотици сънародници, а в много болници в страната лекарите изнемогват. 

Краси (бел.ред. – Красимир Каракачанов), видя ли - толкова ни ядоха за тези кораби – че не малко пари се отделят, а има пандемия. Но важно ли беше вие, адмирали, моряци, всички плаващи, какво ни убеждавахте, защо са ни нужни тези кораби“, обърна се Борисов към военните, които ги посрещнаха в завода. „Обяснявахте, че са остарели другите. Питат - най-важно ли е да купим кораб? Кажете какво говорят хилядите моряци, искам това да чуят хората“, посочи той.

Новите кораби за армията ще се строят във Варна

На свой ред Каракачанов обясни, че парите на българските данъкоплатци ще останат в нашите заводи, тъй като идеята е всички машини за модернизация на ВМС и ВВС (освен новите самолети) да се правят в България.

Военният министър припомни, че преди дни Министерски съвет отпусна 50 млн. лв. за модернизацията на танковете Т-72. От „Терем“ поясниха, че ще въведат система за лазарен лъч и система за управление на стрелбата.

Пред премиера и военния министър бе извършена демонстрация на един от ремонтираните танкове. А Борисов подчерта, че предстои да се купят и хеликоптери за въздушни линейки и нови бронирани машини. Той не пропусна да спомене, че наред с модернизацията на армията се правят и пътища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама