Йорданка Фандъкова e готова да се ваксинира

12:50, 15 дек 20 / София 25 2616 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Аз съм готова да се ваксинирам. Моят съпруг, който е лекар се е записал в групата с първите лекари, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Столичният градоначалник обяви, че общината е подготвила 8 екипа, които да подпомагат РЗИ-София в процеса на ваксинация срещу COVID-19. Тези екипи обаче няма да бъдат медицински специалисти, а от служители от аварийното звено, които ще извършват спешна дезинфекция на помещения и други такива дейности.

Личен пример: Кои лидери ще се ваксинират първи и кои ще чакат „да им дойде редът“

„Изявихме готовност и създадохме необходимата организация, за да помогнем за логистиката. Столичното РЗИ е институцията, която подготвя ваксинирането на различните групи. Това, което ние направихме е да осигурим цялата логистика“, поясни Фандъкова, цитирана от БГНЕС. Тя заяви, че ако се наложи да се разшири логистиката на ваксинирането Столична община е в готовност да го организира и в ДКЦ-тата. "Няма проблем това да се направи. Нека да видим колко човека, в какви групи ще имат това желание“, посочи още Йорданка Фандъкова.

Мутафчийски обясни защо ще се ваксинира

Тя припомни, че продължава да работи и дарителска сметка, с която се подпомагат общинските болници и ДКЦ-та на територията на общината. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама