Мутафчийски обясни защо ще се ваксинира

14:22, 10 дек 20 25 2305 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Председателят на щаба за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски обяви, че ще се ваксинира и обясни причините за това. Общественото мнение по въпроса с имунизацията у нас все още е полюсно – една голяма част от гражданите са скептични и смятат, че ваксината би имала множество странични ефекти. Лекари и учени обаче са категорични, че ползите ще са повече от негативите.

Ваксините са тук: Европейската и българската реалност

Това е единственото вярно и отговорно решение, за да не допусна да бъда източник на зараза към моите пациенти, колеги, приятели, близки, майка, баща“, посочва Мутафчийски в съобщение в страницата във Facebook на ВМА, на която той е началник. Той призова своите колеги да се информират от научни източници и да бъдат на нивото, на което се очаква от тях, за да са полезни за своите пациенти и да дадат верните съвети.

Медицината се развива с гигантски крачки. А изискванията към нас са да бъдем непрекъснато на пулса на времето, с промените, които се случват в медицината, за да може да дадем вярно послание”, посочи Мутафчийски.

Личен пример: Кои лидери ще се ваксинират първи и кои ще чакат „да им дойде редът“

Първите ваксини за новия коронавирус се очакват в България в края на декември и ще стигнат за 60 000 души. Веднага след това желаещите хора от приоритетните групи могат да се ваксинират. Вече множество лекари и полицаи са изявили желание. Премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев също заявиха, че ще си сложат ваксина, но едва когато „им дойде редът“ за разлика от други европейски и световни лидери, които са готови веднага да дадат личен пример и така да насърчат гражданите да направят същото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама