Авторите на „Корона, чао“ поздравяват Борисов, той им благодари

18:00, 14 дек 20 / Любопитно 25 2744 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Македонците Драган Спасов-Дац и композиторът Александър Митевски, които се прочуха с хита "Корона, чао", поздравяват премиера Бойко Борисов с кавър на българската песен "Целувката на Ана".

Във Facebook Драган Спасов-Дац публикува видеото на песента и се обърна към българския министър-председател. 

"Г-н Борисов, пиша ви на моя език, защото знам, че се разбираме добре и не се нуждаем от преводач. При нас най-близкият съсед е като роднина. Отивате при него за помощ по всяко време и той прави същото, когато има нужда. Ако имате нужда от захар, брашно, хляб, клещи, помощ за прехвърляне на нещо ... затова идва на помощ съседът", пише Драган Спасов - Дац.

Премиерът Борисов хареса песента и благодари на групата чрез профила си във Facebook. 

"В тези нелеки времена е важно да се подкрепяме. Точно както през годините ние винаги сме го правили за нашия първи и най-близък съсед! И точно защото сме най-близки не трябва да допускаме да се отдалечим. Приятелството между нас е силно. А най-силните връзки са най-емоционални. Но това не означава, че трябва да се отмятаме от обещанията си и да се обиждаме", написа българският министър-председател.

Идеята за създаването на проекта, наречен „Любовен паспорт“, е да събере любовни песни от целия регион. "Засега имаме македонска песен, гръцка песен, сръбска, босненска, власка, руска, турска, българска... Мисията на нашето дуо е да разпространява любовта чрез музиката", казва македонецът. 

Снимка: Стопкадър от видео във "Фейсбук" профила на премира Бойко Борисов

Той припомня и как българският премиер шофира на фона на македонския хит "Корона, чао". 

"Ето, чуйте „Целувката на Анна“, песента, която наскоро изпяхме в оригинал на български, като част от „Любовен паспорт“, обръща се той към Борисов. Накрая завършва с думите: "Да не позволяваме да се търси помощ от съседите на другите етажи, защото те вече имат своя най-близък съсед“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама