Съветите на Анджелина Джоли към жените, които се страхуват от насилие

16:00, 13 дек 20 / Любопитно 25 2570 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Актрисата Анджелина Джоли говори пред британското издание на списанието "Harper's Bazaar", за да даде съвет на жените, които се страхуват да не станат жертви на насилие по време на празниците.

Тази година сексуалното и домашното насилие драстично се увеличиха заради карантината. Според данни на UN Women, през последната година над 200 милиона жени и момичета са били малтретирани от близки и по-малко от 40% от жените са докладвали за това или са потърсили помощ.

Семейна терапия възроди отношенията на Брад Пит и Анджелина Джоли

Винаги отдадена на ролята си на посланик на добра воля на ООН за каузата на бежанците и жените, Анджелина Джоли коментира тези тревожни цифри. 

Говорете с някого. Опитайте се да намерите съюзници. Поддържайте връзка при спешни случаи. Например можете да съгласувате код с приятел или член на семейството, който да им подскаже, ако сте изправени пред спешен случай. Започнете да изграждате мрежа и да трупате знания. Често помагат непознати или други жертви, групи за подкрепа или религиозни групи. Преди всичко бъдете внимателни. Само вие наистина знаете опасността, в която се намирате, и докато не намерите подкрепа отвън, може да се чувствате съвсем сами“, каза тя, цитирана от БГНЕС. 

Анджелина Джоли с щедро дарение за децата, останали без храна заради коронавируса

45-годишната звезда продължи да се обръща към всеки, който е свидетел на трудна ситуация: „Ако смятате, че някоя жена, която познавате, може да бъде уязвима по този начин, опитайте се да останете близо и да присъствате в живота ѝ. Ясно кажете, че сте до нея. Друго нещо, което всички можем да направим, е да се образоваме. Научете повече за домашното насилие. Разберете как травмата засяга нашето здраве и може да доведе до биологични промени, особено при децата. Приемете тези въпроси сериозно“, казва още в заключение Джоли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама