„ТикТок“ разследва видеоклипове за анорексия и гладуване

20:35, 07 дек 20 / Любопитно 25 2172 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Социалната мрежа „ТикТок“ разследва видеоклипове, които рекламират анорексията и гладуването като методи за отслабване.

Преди време от „Гардиън“ подадоха сигнал към компанията за изключително смущаващи видеа и съдържание, което доведе до забраната на реклами за продукти за сваляне на килограми. Въпреки това опасните клипове все още могат да бъдат намерени онлайн.

Facebook, WhatsApp, Google и други технологични гиганти бойкотират Хонконг

Социалната мрежа е изключително популярна, като почти от половината от над 800 млн. потребители са на възраст между 16 и 24 години. От „ТикТок“ вече блокираха няколко от най-използваните хаштагове на опасните видеоклипове, но потребителите умело заобикалят забраните и ги използват отново с много лека промяна в правописа им. Компанията коментира, че са забранили няколко профила, които нарушават техните правила, съобщи bTV. 

Снимка: CanStockPhoto

Наблюдатели алармират, че алгоритмите на „ТикТок“ работят по такъв начин, че на социалната мрежа са ѝ нужни не повече от 30 секунди, за да ти препоръча още профили и хаштагове, свързани с хранителни разстройства, след като си потърсил.

Кой печели най-много от изолацията при коронавирус?

От „Гардиън“ дават само няколко примера на млади момичета, които пишат в профилите си в търсене на „здравословен или нездравословен начин“ за сваляне на много килограми за кратко време. Други пък дават съвети как да запазим ниско теглото си, като ядем „калорично безопасна храна“.

Говорител на „ТикТок“ заяви, че компанията вече работи по отстраняване на тези профили и коментари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама