Разкриха защо на мъжете им е трудно да слушат жените

21:00, 02 дек 20 / Любопитно 25 1917 Цветилена Симеонова
Снимка: CanStockPhoto

Независимо дали става въпрос за съпруг, брат или приятел - всички познаваме мъж, който е лош слушател на жените. И не, не защото му е досадно. Нови изследвания доказват, че има няколко причини, поради които мъжете се провалят в тази област. Изглежда, че мъжкият мозък просто възприема по различен начин женския говор, съобщи БГНЕС.

Българка спечели златен медал на престижен конкурс по сладкарство

"Bright Side" споделя някои факти за мъжкия мозък и уменията за изслушване от силния пол:

Женското говорене кара мъжкия мозък да работи по-усилено

Проучване установява, че мъжете реагират по различен начин на женския глас. В определени части на мозъка им се регистрира повече активност, когато членовете на слабия пол говорят с тях. Всъщност мозъкът на мъжете трябва да работи по-усилено, за да открие и разбере какво говорят жените. Това означава, че те по-трудно разбират значението и емоциите на женската реч.

Гласовете на жените са по-малко надеждни

Установено е, че размерът на гласните струни и ларинкса на жената е важен от гледна точка на вдъхване на авторитет. Всъщност ние повече се доверяваме на хората с по-нисък глас и ги предпочитаме в ръководни роли, а нежният пол се характеризира с висок глас. Това е една от причините мъжете да не слушат жените толкова, колкото други мъже.

Мелания обмисля да пише мемоари за времето си в Белия дом

Говорът на жените е по-сложен

Разликата между женския и мъжкия говор е от решаващо значение. Когато жените говорят, те използват много повече звуци от мъжете и речта им е по-мелодична. Тези два фактора правят думите им сложни за приемане от мъжкия мозък

Бонус: Мит е, че жените говорят повече

Според изследванията стереотипът, че жените говорят повече от мъжете е градска легенда. Всъщност мъжете и жените изглежда говорят по един и същи начин, но контекстът е също толкова важен. Изследванията показват, че в някои случаи мъжете дори говорят повече от жените.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!