Как да приготвите ястия като за звезда Мишлен

17:29, 27 ное 20 / Любопитно 25 1430 Антония Руменова
Снимка: Pixabay

Ръководството на Мишлен остава един от водещите световни авторитети в областта на ресторантите и изисканите заведения. Въпреки че критериите на съдиите са строго пазена тайна, техниките, които те гледат, са добре известни - и добрата новина е, че много от тях лесно се възпроизвеждат у дома. Открийте най-добри съвети на foodpanda, за постигане на качество на готвене във вашата собствена кухня и да блеснете по време на празничните трапези, които предстоят.

Гответе със сезонни продукти -  Където и да сте, използването на съставки, които се събират през този месец, винаги има смисъл. 

Купете месо от локални производители - Може да се наложи да похарчите малко повече, но месото от доброкачествен месар си заслужава.

Отглеждайте сами подправки - Нямате нужда от достъп до балкон или градина, за да отглеждате собствена храна. Поради тази причина много ресторанти със звезди Мишлен имат малки зеленчукови градини. 

Снимка: Pixabay

Гответе със сосове - В кулинарното училище студентите се обучават на пет класически френски соса, които формират основите на много други сосове и ястия. Те са бешамел, велуте, еспаньол, сос томат и холандес. 

Използвайте масло - Тайната на страхотния вкус храна, достойна за звезда на Мишлен, е проста: използвайте почти неразумно количество масло в готвенето си. Тайната на перфектната пържола например е да добавите масло и клонче билка в тигана по средата на готвенето

Мариновайте всичко - Готвенето при ресторант със звезда Мишлен означава добавяне на вкус на всеки етап, дори преди да започнете да готвите. Не е необичайно да мариновате месо до два дни, за да омекотите и ароматизирате продуктите. 

Фламбирайте - Фламбе се отнася до техниката, когато алкохол се добавя към горещ тиган, за да създаде избухване на пламъци, добавяйки богат вкус към ястието и някои театри в кухнята. 

Експериментирайте - Един от критериите на Мишлен е креативността и прокарването на традиционните правила. Един пример е сладоледът с бекон на Heston Blumenthal (на снимката) - това е необичайно сдвояване на вкус, което работи.

По време на изолация наблягайте на средиземноморска кухня

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!
Ключови думи