От НБА обявиха нов формат на плейофите

21:30, 19 ное 20 25 1770 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Плейофите на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) през 2020/2021 ще бъдат разширени и ще включват допълнителен турнир за последните две квоти във всяка конференция. Това обявиха от организацията. Редовният сезон ще започне на 22 декември и ще бъде ограничен до 72 мача на отбор, а плейофите ще започнат на 18 май. Те ще включват по десет отбора от всяка конференция, като тези от седмо до десето място в двете конференции ще играят плей-ин турнири.

Играчите се съгласиха: Новият сезон в НБА започва преди Коледа

От НБА добавят, че сезонът ще бъде разделен на две части. Първата е от 22 декември до 4 март, след което ще има пауза за "Мача на звездите" от 5 до 10 март. Втората част от сезона е насрочена за дните между 11 март и 16 май, като нейният формат и продължителност ще зависят от епидемичната обстановка и отложените мачове през зимата. Плей-ин турнирът ще бъде в познат формат от миналия сезон.

Проведе се първият изцяло онлайн драфт в историята на НБА

Отборите на седмо и осмо място във всяка конференция ще играят за директна квота, докато тези на девето и десето място ще срещнат загубилия от първия мач за последната позиция в плейофите, предаде Sportal. Така седмият и осмият ще се нуждаят само от една победа, а деветият и десетият - от две поредни. Плейофите би трябвало да завършат до 22 юли, ден преди церемонията по откриването на Олимпийските игри в Токио.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама