Играчите се съгласиха: Новият сезон в НБА започва преди Коледа

21:45, 07 ное 20 / Спорт 25 2276 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Ръководството на НБА най-сетне успя да постигне разбирателство със своите баскетболисти за началната дата на следващия сезон. След проведени преговори между Лигата и Асоциацията на играчите стана ясно, че сезон 2020/21 ще започне на 22 декември със съкратена програма от 72 двубоя, като вече остава единствено да се финализират детайлите около началото на следващата кампания, съобщава ESPN, цитирана от Sportal.bg

Както е известно, звездите от НБА настояваха новият сезон да стартира на 18 януари, но това щеше да донесе финансови загуби на Лигата от порядъка на близо един милиард.

"Предстои да бъдат договорени допълнителни подробности, като Асоциацията на играчите е уверена, че страните ще постигнат съгласие по останалите въпроси, свързани с предстоящия сезон", се казва в изявление на NBPA.

"Лос Анджелис Лейкърс" отново на трона в НБА

Очаква се трансферният прозорец да започне веднага след провеждането на Драфта, като това ще бъде и едната подробност, обсъждана още веднъж от НБА и Асоциацията. Условията на настоящия колективен трудов договор, включително ограничението на заплатите, ще бъдат преразгледани през следващата седмица. Тренировъчните лагери ще започнат в началото на декември.

НБА планира ограничен достъп на зрители до трибуните през следващия сезон. Лигата планира да допусне от 25 до 50% от феновете, като се вземе предвид спазването на социалната дистанция, носенето на маски и тестовете за коронавирус.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама