Проведе се първият изцяло онлайн драфт в историята на НБА

12:12, 19 ное 20 / Спорт 25 2184 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

Минесота избра Антъни Едуардс от университета в Джорджия с първия пик в драфта на Националната баскетболна асоциация, който се състоя тази нощ.

Усещането е невероятно. Моето семейство и аз сме наистина много щастливи. Трудно е да изразя емоциите си, но се чувствам наистина благословен, защото имам честта да бъда в тази ситуация”, заяви пред медиите отвъд океана Антъни Едуардс, след като стана Избор №1 в онлайн драфта на НБА.

Играчите се съгласиха: Новият сезон в НБА започва преди Коледа

"Горските вълци" изненадващо за мнозина се спряха на 19-годишния гард, известен с атлетичността си, като пренебрегнаха плеймейкъра ЛаМело Бол, който бе фаворит на букмейкърите за първа селекция.

Самият Бол, който игра в Австралия през последната година, бе избран под номер 3 от тима на Шарлът. ЛаМело и брат му Лонзо Бол станаха първите братя в историята, които са в Топ 5 на изборите. Самият ЛаМело е доволен от това, че ще бъде част от “стършелите”.

Определено се чувствам страхотно, че ще бъда част от Шарлът. Не съм разочарован от това, което се случи. Вярвам, че щом така е станало, значи е за добро. Чувствам, че ще успея да се развия там”, смята 19-годишният баскетболист, цитиран от ESPN.

Отборът на „Голдън Стейт“, разполагащ с втория избор, се спря на центъра Джеймс Уайсман от университета в Мемфис. 216-сантиметровият център ще придаде сигурност в подкошието на „Уориърс“, които след пет поредни финала паднаха в дъното на класирането след контузиите на Стеф Къри и Клей Томпсън.

Друга голяма изненада в драфта, който за първи път в историята се проведе онлайн, бе консервативният подход на отборите в челото, които не осъществиха нито една сделка.

"Лос Анджелис Лейкърс" отново на трона в НБА

Под номер 4 Чикаго привлече крилото Патрик Уилямс от Флорида Стейт, а с петия избор Кливланд избра крилото Айзък Окоро от Обърн.

Тежкото крило Ониека Окунгво, който бе смятан за почти сигурен избор в топ 3, пропадна до шеста позиция и ще играе за Атланта.

Със седмия избор Детройт привлече плеймейкъра Килиан Хейс от германския отбор Ратиофарм, а с осмият „Ню Йорк Никс“ селектира родения в града Оби Топин.

Сензацията от Израел Дени Авдия остана под номер 9 за Вашингтон, а Финикс затвори челната десетка с тежкото крило Джейлън Смит от университета в Мериленд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама