Как да укрепим имунитета през есента

14:33, 12 ное 20 / Любопитно 25 1977 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Времето застудя и наред с коронавирусната пандемия въпросът за грипа и настинките става все по-актуален. Терапевтът Лариса Алексеева отправя няколко препоръки за поддържане на имунната система в изправност през есенните и зимните месеци.

Лекарят съветва да не се пести от сметките за електричество – просто вкъщи трябва да се създава усещането за слънчево време, а за целта трябва добро изкуствено осветление, съобщи БГНЕС.

Каква е безопасната доза кафе на ден

Жълтият и оранжевият цвят повишават настроението. От значение за добрата кондиция са и ароматите, затова е добре да поставите в съд лимони, портокали и мандарини.

Тя препоръчва да се откажем от дрехите в черно и сиво и да ги сменим с цветни. Дрехите трябва да бъдат ярки – това подобрява настроението. Това, на свой ред, ще доведе до производството на серотонин – хормона на радостта.

Храни, с които да се предпазим от коронавируса през зимата

Сутрин за закуска се препоръчват черен шоколад, банан и кафе, които прекрасно тонизират.

Алексеева припомня, че много хора страдат от недостиг на витамин Д, Тя напомня, че през студените месеци приемът на витамин С е много важен, а вителините от група В укрепват нервната система и в комбинация с първите два ще се погрижат за доброто настроение.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама