Сезонът в НБА започва преди Коледа

21:05, 05 ное 20 / Спорт 25 2330 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Новият сезон в Националната баскетболна асоциация (НБА) почти сигурно ще започне на 22 декември, съобщава телевизия ESPN, цитирана от БНР.

Ръководството на лигата и Асоциацията на играчите в НБА ще проведат отделни срещи, на които ще обсъди сезонът да започне в дните преди Коледа. За момента планът е редовният сезон да се състои от 72 мача, а плейофите да завършат през юни, което да позволи на играчите да участват и на олимпийските игри в Токио идното лято.

Ръководството на лигата подкрепя тази идея от самото начало, но до момента играчите настояваха за новата кампания да започне в средата на януари. Очертаващите се огромни финансови загуби при втория вариант обаче са накарали Асоциацията на играчите да преосмисли решението си. Според медиите е възможно баскетболистите да загубят до 18 процента от възнагражденията си през следващите две години.

"Лос Анджелис Лейкърс" отново на трона в НБА

Очакванията на медиите са двете страни да постигнат официално съгласие до края на тази седмица. Това ще означава, че пазарът на свободните агенти ще отвори веднага след драфта, който ще се проведе на 18 ноември. Тренировъчните лагери трябва да започнат на 1 декември.

По прогнозни данни Националната баскетболна асоциация ще спечели между 500 милиона и 1 милиард долара, ако сезонът започне преди Коледа и всеки тим изиграе по 72 мача. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама