Договориха 15% увеличение на заплатите за МВР и пожарникарите

17:57, 03 ное 20 25 2846 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

С 15% ще бъдат увеличени възнагражденията на служителите на МВР, в това число и на пожарникарите от 1 януари 2021 г. Това стана ясно след проведените днес разговори между представители на Синдикат "Огнеборец" и министъра на вътрешните работи Христо Терзийски.

Ангажиментът за увеличението е поет от премиера Бойко Борисов, с който са разговаряли представители на синдикатите.

"Лично разговаряхме с премиера Бойко Борисов в бюджета на МВР по перо персонал за следващата година финансов ресурс за увеличение на възнагражденията с още 5%. Това означава, че общо се предвижда да бъдат увеличени възнагражденията на служителите в МВР с 15 % от 1 януари 2021 г. Това успяхме да договорим, подлежи на разговор с нашите колеги и ако те не са доволни, ще обявим протести" съобщи председателят на синдиката Венцислав Станков, цитиран от БНТ.

Снимка: БГНЕС

"Това ще струва 231 млн. лв. и обхваща 48 000 души", обяви Бойко Борисов във  Facebook и поиска сумата да се включи в Бюджет 2021.

Вчера министър Терзийски се срещна и със синдикални организации на служителите в МВР. Тя бе провокирана от искането служителите на МВР да получат повишение на основното месечно възнаграждение до 30%, подобно на останалите администрации, определени като първа линия на борбата с коронавирус.

Според Валентин Попов - председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР, трудът на полицаите е неоценен, тъй като те са се включили в борбата срещу коронавируса още през март.

Коронавирусът в България: 25 микробуса на МВР ще помагат на Спешната помощ в София

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама