Полицаите не се разбраха с Терзийски и излизат на протест

14:54, 02 ное 20 25 1840 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Полицаите излизат на протест в неделя - 8 ноември, в градинката пред църквата Свети Седмочисленици до МВР. Причината – днес Синдикалната федерация на служителите в МВР не постигна разбирателство с ръководството за по-голямо увеличение на заплатите. Това съобщи председателят на синдиката Валентин Попов.

Той уточни, че изобщо не се преговаряло за каквото и да е увеличение във вътрешното министерство, тъй като министър Христо Терзийски е обявил, че няма мандат да преговаря за увеличаване дори и с един процент над тези 10%, обещани на полицаите от 1 януари 2021 година.

Полицаи и пожарникари протестираха в Пловдив и Бургас

От синдиката обясниха още, че ако след първия голям национален протест отново няма разбирателство между синдикатите и ръководството, протестите ще продължат и с национални и с регионални прояви, съобщи БНР.

От Синдикалната федерация на служителите в МВР припомниха преди днешната среща, че настояват за увеличение на заплащането на полицаите, различно от предвидените 10% от 1 януари 2021 г. Причините за исканията са, че полицаите са на първа линия в борбата срещу коронавируса. От Синдикалната федерация вече направиха няколко предупредителни протеста в страната.

Полицаи и пожарникари от Южна България излязоха на протест

Полицаите са недоволни, че не са включени в списъка на ведомствата, където заплатите ще бъдат вдигнати с 30%. „Колегите се почувстваха пренебрегнати и обидени. Съгласете се, че на фона на тези до 30%, за които става дума във въпросното постановление, едни 10% за нас звучат наистина малко обидно“, коментира Валентин Попов.

От своя страна, министър Христо Терзийски обясни преди срещата, че е възможно след нея със синдикатите в МВР да бъде проведен и Съвет за социално партньорство. Това обаче ще стане факт в следващите дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама