Солени глоби за неправилно паркиране в София

10:30, 20 окт 20 / София 25 1461 Topnovini
Снимка: CanStockPhotos

В края на октомври служителите на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) ще започнат да налагат санкции и на неправилно паркирали автомобили извън зоните за почасово платено паркиране. За целта те ще ходят с таблет и принтер и на място ще отпечатват глобата, която ще бъде залепяна за предното стъклото на автомобила, паркиран в нарушение.

Контролиращите ще правят и снимки, с които ще се доказва извършеното нарушение. Санкцията ще е между 20 и 200 лева, в зависимост от нарушението.

Телефоните ни ще бъдат и карти за градския транспорт в София

Залепеният стикер ще е доказателство, че водачът вече има глоба и следва да я заплати в указания срок. За да няма оправдания, че стикерът е скъсан или не е видян, нарушителят ще получи фиша си и по пощата. Глобите няма да могат да се обжалват, а също така няма да имат и давност.

В момента служителите на ЦГМ се обучават да работят с новата система, след което тръгват на лов за нарушител, съобщи БГНЕС.

В подкрепа на битката с нарушителите се включват и над 200 допълнителни камери. Става въпрос за уредите, които в момента са монтирани на светофарите, за да следят трафика. Скоро се очаква системата на Центъра за управление на трафика да бъде свързана с тази на „Пътна полиция”. Така в реално време от Центъра ще уведомяват КАТ за всяко заснето нарушение – минаване на червено, говорене по телефон без хендсфри или неправилни маневри. Санкционирането ще става чрез фиш. Системата на Центъра за управление на трафика вече засича каране в бус лента. Чрез камерите по светофарите ще се следи и за неправилно паркиране.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!