Художник се бори за рекорд на „Гинес” с най-голямата картина в света

15:15, 26 сеп 20 / Любопитно 25 2801 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Британският художник Саша Джафри има за цел да постави рекорд на „Гинес” за най-голяма картина върху платно в света и да събере 30 милиона долара за здравни и образователни инициативи за деца в най-бедните райони на света, предава Нова телевизия. 

Гигантското платно се намира на пода на балната зала в луксозен хотел в Дубай. Картината, която е разположена върху малко под 2 000 квадратни метра, е почти завършена.

Най-голямото изложение на българско изкуство отваря врати на 26 и 27 септември в София

Гигантската картина „Пътешествие на хуманността” на 44-годишния художник ще се продаде на търг през февруари догодина, разделена на 60 отделни части. 

„Те ще притежават част от най-голямата картина, създавана някога, но по-важното е, че ще притежават част от историята”, казва творецът.

В продължение на седем месеца той работи по 18-20 часа в денонощие върху произведението, за което е използвал над пет хиляди литра боя и около хиляда четки.

„Беше дълго пътешествие. Картината пресъздава душата на Земята, природата, човечността, любовта и грижата на майката, защитата и напътствията на бащата, докато водят децата през живота и ги карат да се чувстват сигурни, обичани и смели, за да им поникнат криле, да осъществяват мечтите си”, добавя още художникът.

Художници увековечиха с графит Списаревски върху жилищен блок

Деца от 140 страни предоставят онлайн рисунките си, за да бъдат включени в творбата на Джафри с нейните „осем портала”. Част от творенията показват преживяванията на децата по време на пандемията.

В последния ден от представянето на гигантското платно в хотела в Дубай, деца пяха, изпълняваха акробатични фигури и танцуваха под звуците на "Imagine" на Джон Ленън.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама