Художник се бори за рекорд на „Гинес” с най-голямата картина в света

15:15, 26 сеп 20 / Любопитно 25 1686 Юлиан  Тодоров
Снимка: CanStockPhoto

Британският художник Саша Джафри има за цел да постави рекорд на „Гинес” за най-голяма картина върху платно в света и да събере 30 милиона долара за здравни и образователни инициативи за деца в най-бедните райони на света, предава Нова телевизия. 

Гигантското платно се намира на пода на балната зала в луксозен хотел в Дубай. Картината, която е разположена върху малко под 2 000 квадратни метра, е почти завършена.

Най-голямото изложение на българско изкуство отваря врати на 26 и 27 септември в София

Гигантската картина „Пътешествие на хуманността” на 44-годишния художник ще се продаде на търг през февруари догодина, разделена на 60 отделни части. 

„Те ще притежават част от най-голямата картина, създавана някога, но по-важното е, че ще притежават част от историята”, казва творецът.

В продължение на седем месеца той работи по 18-20 часа в денонощие върху произведението, за което е използвал над пет хиляди литра боя и около хиляда четки.

„Беше дълго пътешествие. Картината пресъздава душата на Земята, природата, човечността, любовта и грижата на майката, защитата и напътствията на бащата, докато водят децата през живота и ги карат да се чувстват сигурни, обичани и смели, за да им поникнат криле, да осъществяват мечтите си”, добавя още художникът.

Художници увековечиха с графит Списаревски върху жилищен блок

Деца от 140 страни предоставят онлайн рисунките си, за да бъдат включени в творбата на Джафри с нейните „осем портала”. Част от творенията показват преживяванията на децата по време на пандемията.

В последния ден от представянето на гигантското платно в хотела в Дубай, деца пяха, изпълняваха акробатични фигури и танцуваха под звуците на "Imagine" на Джон Ленън.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!