Окончателно: Закриват нощния транспорт в София

17:52, 24 сеп 20 / София 25 2773 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Четирите линии на нощния транспорт в София ще бъдат закрити до края на 2020 година. Това бе решено на днешното заседание на Столичния общински съвет във връзка с оптимизирането на транспортната система след пускането на третия лъч от метрото.

Според общинските съветници интересът към нощния транспорт е слаб, а приходите покриват по-малко от 20% от разходите.

Промяната предвиждаше разреждането на разписанието и на колите на тролей номер 5, но това предложение отпадна още при обсъжданията в транспортната комисия. Вместо това тролеите, които обслужват линията, ще се увеличат, както и маршрута.

С цел подобряване на транспортното обслужване в района на Окръжна болница се създава нова тролейбусна линия 3 . Удължава се и работното време на автобусите от и до Витоша, съобщава БНР.

Споделената автобусна линия 21/22, обслужваща селата Войнеговци и Подгумер, ще бъде разделена на две линии, като по тях ще оперира частен транспортен оператор. Това предложение стана обект на остри дебати в общинския съвет, а според вносителите целта е да се подобри транспортното обслужване в Северните райони на столицата.

На днешното заседание бе приет и проект за иновативен градски транспорт на повикване в кварталите Манастирски ливади изток и запад. Проектът е част от програма на Европейския съюз за предоставяне на ефективен и екологичен транспорт в градовете, като за целта ще бъдат закупени 5 електрически автобуса, които да създадат зелени коридори за бързо придвижване.

През 2020 г. продължава модернизацията на градския транспорт в столицата

Напишете коментар
Коментари: 3
1 БЕЗПЛАТНИ Е-КНИГИ 18:38, 24 сеп 20

bg-biblioteka.blogspot.com

2 БЕЗПЛАТНИ Е-КНИГИ 18:40, 24 сеп 20

bg-biblioteka.blogspot.com

3 БЕЗПЛАТНИ Е-КНИГИ 18:40, 24 сеп 20

bg-biblioteka.blogspot.com

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама