През 2020 г. продължава модернизацията на градския транспорт в столицата

14:50, 03 яну 20 25 2360 Шрифт:
Автор: Мария-Антоанета Даскалова

Столична община е в пилотната фаза за електронни обществени поръчки. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, по време на среща в Столична община с представители на медиите, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

По думите й имат готовност първите поръчки за годината да са по този начин. "Непрекъснато наши структури възлагат малки и големи поръчки. Първият проект е поддръжка на фонтаните в София. 240 000 лв. е прогноза стойност за проекта”, заяви столичният кмет. 

Тя разказа, че има и още няколко по-малки обществени поръчки.

"Това е процедурата за патронажните услуги. Ползата е за участниците, че няма да разнасят кашоните с документи, вече всички документи се подават електронно. Удобство е, защото ще има по-малко хартия и максимална прозрачност за обществени поръчки”.

Фандъкова разказа още, че през вчерашния ден са доставени и последните 7 нови електрически автобуса, които са част от проекта. "По линия 123 вече се движи новият електробус. Очаква се новите да бъдат пуснати до края на месец март. Миналата година пуснахме първите 30 електробуса. Продължаваме с тази програма и модернизацията на електротранспорта” изтъкна столичният кмет.

"До средата на годината ще бъдат пуснати в движение новите трамваи. Те ще се движат по линия 18. Продължаваме модернизацията на градския транспорт, като основна мярка за подобряване качеството на въздуха”, каза още Йорданка Фандъкова.

"До края на януари очаквам да приключат процедурите за подобряване на качеството на въздуха, със закупуването на 30 тролея. Продължават процедурите за 82 електробуса. Това е много сериозна програма за модернизация на градския транспорт”, заключи тя. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама