КЗК даде зелена светлина на Домусчиев да купи Канал 3

08:58, 20 сеп 20 25 2685 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Комисията за защита на конкуренцията разреши на Нова броудкастинг груп да придобие пакет от радиостанции и тв канали. Само за две седмици и половина (при законен срок до 5 седмици) антимонополният орган разгледа и одобри сделката.

Домусчиев купува Канал 3

Така най-голямата медийната група, която е собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви ще придобие Канал 3, радио "Веселина", радио Magic FM, радио "Витоша", The Voice и музикалните телевизии The Voice TV и Magic TV, които са свързвани през годините с депутата от ДПС Делян Пеевски, пише "Капитал".

Срещу сделката се обявиха от Асоциацията на европейските журналисти – България, "БТВ Медия Груп", БНР, и рекламната агенция "Аргент-2002", които изразиха своите опасения от ефекта, който ще има за медийния пазар. От антимонополната комисия обаче отхвърлят притесненията им като неоснователни.

В началото на месеца стана ясно, че Нова броудкастинг груп иска да придобие пакета от медии. Няколко дни по-късно новият управител на медийната група Ива Стоянова обяви, че се планира Канал 3 да стане новинарската телевизия на групата, за да не се налага програмата на Нова тв да бъде прекъсвана за преки включвания при извънредни събития.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама