Домусчиев купува Канал 3

16:27, 01 сеп 20 25 2927 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

"Нова Броудкастинг груп" купува Канал 3 и вече е подала документи за сделката в Комисията за защита на конкуренцията, сочи справка на сайта на КЗК.

Заедно с телевизионния канал медийната компания, собственик на Нова тв, иска да придобие и радиата "Веселина", "Витоша", Magic FM, The Voice и The Voice TV. Всички те са част от BSS Media Group, която от няколко месеца притежава и "Елит Медиа България" ЕООД - дружеството, което излъчва Канал 3. Действителен собственик е Гергана Стефанова Данова, пише на сайта на телевизията.

Канал 3 има лиценз за ефирно разпространение в София, а в останалата част на страната се предава по кабел. От 1 септември 2017 г. телевизионният канал се излъчва в HD формат.

Според запознати сделката вероятно ще мине през КЗК, тъй като пазарният дял на Канал 3 бил около 3%, т.е. достатъчно малък, за да не позволи на "Нова Броудкастинг груп" да получи пазарно надмощие над изискваното от закона, пише "24 часа".

Само преди 10-ина дни "Нова Броудкастинг груп" придоби официално и 100% от онлайн групата "Нет инфо". Дотогава телевизионната компания притежаваше 70% от групата сайтове.

Сделката за останалите 30% бе одобрена от КЗК през февруари. Сега тя беше финализирана, след като са приключили преговорите по цената с досегашните собственици - "Дарик радио" на Радосвет Радев и "Уеб Финанс" на Христо Христов.

Нет инфо" е най-голямата онлайн група в България, в портфолиото й има редица сайтове, както и платформата за видеосъдържание Vbox7.

История на телевизията:

Канал 3 е създадена през 1993 г., когато започва да излъчва програма по мрежата "София кабел". До 1998 г. се казва "София кабел".

През 2013 г. тя е купена от "Медийна инвестиционна организация" АД, в която основният пакет акции е на Мария Опренова (съпруга на бизнесмена Любомир Минчев), а една акция притежава Кеворк Марашлян.

През 2019 г. телевизията става собственост на Ива Стоянова - дотогава неин управител и програмен директор, която държи 90% от нея, а останалите 10% са на Огнян Димов. Няколко месеца по-късно Стоянова става управител на "Нова Броудкастинг груп".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама