Следващата седмица прокуратурата отговоря на евродепутатите за Гешев и Борисов

10:29, 19 сеп 20 25 2518 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Прокуратурата ще отговори на въпросите на комисията "LIBE" между 25 и 28 септември. Два от въпросите на комисията са свързани с това дали се извършва разследване за записите, които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов. Това заяви заместник главният прокурор Даниела Машева в ефира на БНТ.

Припомняме, че в края на август премиерът и главният прокурор не присъстваха на изслушването в специалната група за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права в Европейския парламент, въпреки че бяха поканени. Евродепутатите обаче не се отказаха от намерението си да получат отговори за ситуацията у нас и изпратиха въпроси до Борисов и Гешев, сред тях има питания за „Барселонагейт” и за записите и снимките на премиерското чекмедже в Бояна.

Евродепутатите питат Борисов и Гешев за Барселона и чекмеджето в Бояна

По думите ѝ прокуратурата не прави разграничения относно политическата принадлежност на лицата, към които се реализира наказателна отговорност.

Каракачанов наруши мълчанието за въпросите на евродепутатите

"За имотите в Барселона нашият отговор се подготвя. Извършва се проверка, назначени са данъчни ревизии. От месец юли е изискана информация от испанските власти по тяхното твърдение, че там се води разследване. Ако там са събрани някакви доказателства, по линия на международно-правното сътрудничество бихме желали да получим тези доказателства, за да се направи преценка оттук-нататък, съобразно събрания материал, как ще се процедира - дали има данни за извършено престъпление", коментира Машева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама