Каракачанов наруши мълчанието за въпросите на евродепутатите

12:15, 18 сеп 20 / Политика 25 3135 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев пропуснаха изслушването в специалната група за върховенството на закона към Комисията за правосъдие и вътрешен ред (LIBE). Евродепутатите обаче не са отказаха да получат отговори и изпратиха писмо с 29 въпроса към българските институции. Има въпроси за „Барселонагейт“; за записите и снимките, за които се твърди, че са на Борисов; за състоянието на медиите в България и други.

Дебатът за България в европарламента ще е на 5 октомври

Досега няма коментар за писмото на евродепутатите нито от премиера, от друг представител на най-голямата управляваща партия ГЕРБ или от Иван Гешев. Първите думи по повод отправените въпроси дойдоха от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов.

Това писмо с въпроси идва след „закрито“ изслушване на няколко печално известни у нас неправителствени организации, сред които отново се нарежда Българският хелзинкски комитет. Официално обявен претекст за срещата е „борбата с корупцията“ по искане на същите НПО. Оказа се обаче, че зад паравана на „борбата с корупцията“ за пореден път е поставен въпросът за „правата на ЛБГТИ хората“ „Рома-хората“ и „Българо-македонското малцинство“ – цитатите са дословен превод от писмото до българското правителство“, заяви Каракачанов.

Според него се оказва системен натиск с всички сили и средства срещу България - като национална държава, срещу християнството у нас - като хилядолетна ценностна система, и срещу българските национални институции - като единствена пречка пред налагането на антинационални и антихристиянски ценности, норми и практики.

"Търси се узаконяване на несъществуващи етнически и всякакви други малцинства, еднополови бракове и разбиване на българските традиции и ценности. Учудващо е, че същите онези т.нар. български НПО защитават една коминтерновска югославска антибългарска теза“, подчерта лидерът на ВМРО.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама