Експерт предупреждава за вредата от безжичните слушалки

10:00, 22 авг 20 / Любопитно 25 2584 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Основната опасност за здравето от Bluetooth слушалки е, че те излъчват електромагнитни вълни в непосредствена близост до мозъка. На първо място, това се отнася до „реплики“ на качествените слушалки, казва Александър Тимофеев, доцент в катедрата по информатика към Руския икономически университет "Г. В. Плеханов“, цитиран от РИА Новости, предаде БГНЕС.

"Ако приемем, че в работата на радиовълните има електромагнитна основа, тогава определено има вреда. При хората активността на нервната система също има електромагнитни импулси. Броят на хората, страдащи от магнитни колебания в природата, се увеличава", коментира той.

Още през миналия век учените стигнаха до извода, че има въздействие на електромагнитните честоти върху храната и органичните вещества. Вече в четиридесет страни учените посочват, че безжичните слушалки могат да причинят рак на мозъка.

Факт е, че Bluetooth е източник на опасно електромагнитно поле, което по свойствата си е сравнимо с микровълновото излъчване. И подобно излъчване непосредствено до мозъка е вредно.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 21:41, 04 ное 22

За разтуряне на зловредния Европейски съюз!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама