Експерт предупреждава за вредата от безжичните слушалки

10:00, 22 авг 20 / Любопитно 25 1612 Шрифт:
Биляна Иванова

Основната опасност за здравето от Bluetooth слушалки е, че те излъчват електромагнитни вълни в непосредствена близост до мозъка. На първо място, това се отнася до „реплики“ на качествените слушалки, казва Александър Тимофеев, доцент в катедрата по информатика към Руския икономически университет "Г. В. Плеханов“, цитиран от РИА Новости, предаде БГНЕС.

"Ако приемем, че в работата на радиовълните има електромагнитна основа, тогава определено има вреда. При хората активността на нервната система също има електромагнитни импулси. Броят на хората, страдащи от магнитни колебания в природата, се увеличава", коментира той.

Още през миналия век учените стигнаха до извода, че има въздействие на електромагнитните честоти върху храната и органичните вещества. Вече в четиридесет страни учените посочват, че безжичните слушалки могат да причинят рак на мозъка.

Факт е, че Bluetooth е източник на опасно електромагнитно поле, което по свойствата си е сравнимо с микровълновото излъчване. И подобно излъчване непосредствено до мозъка е вредно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама