Всеки шести бизнесмен иска да знае зодията на кандидатите за работа

16:21, 13 авг 20 / Любопитно 25 2060 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Според проучвания 75% от работодателите обръщат внимание на зодиакалния знак, когато наемат хора на лидерска или мениджърска позиция, сочат резултатите от проучване, в което са участвали 1000 руски бизнесмени.

Всеки шести собственик на бизнес (16%) се интересува от зодиакалните знаци на търсещите работа. В същото време само 5% от специалистите по човешки ресурси вземат предвид зодиакалния знак на кандидата, показва проучването на услугата Rabota.ru, цитирано от БГНЕС.

Коя зодия изневерява най-много?

"Въпреки това, по-голямата част от собствениците на бизнес (74%) и мениджърите (85%) не вземат предвид зодиакалния знак, когато избират нови служители. Общо 20% от анкетираните отбелязаха, че обръщат внимание на този детайл, в зависимост от позицията, за която се кандидатства“, се казва в проучването.

Снимка: Pixabay

Според него 75% от работодателите обръщат внимание на зодиакалния знак, когато наемат нов човек на мениджърска позиция, 50% от анкетираните се съобразяват със зодията на кандидатите за офис-мениджъри. Други 45% от участниците в проучването са казали, че зодиакалният знак е важен за тях при бъдещите служители, които кандидатстват за работа в сферата на продажбите и обслужването на клиенти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама