Христо Иванов даде показания за червената боя по Съдебната палата

14:27, 07 авг 20 / Политика 25 2155 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов беше извикан на разпит в СДВР заради негово включване във Facebook от 3 август. След като излезе от районното, Иванов коментира: „Прокуратурата явно е гледала включването и зад рамото ми е забелязала, че на фасадата на Съдебната палата има петно от боя“.

Припомняме, че във въпросния ден от „Демократична България“ внесоха сигнал в държавното обвинение с настояване да се провери единия от записите, за които се твърди че са на премиера Бойко Борисов, който нарекоха „Лесно е да си прост“.

Христо Иванов обясни, че вече има образувано досъдебно производство за петното по сградата на Съдебната палата. Полицейски инспектор го е разпитвал знае ли как се е появило то на сградата. „За по-голямото петно върху българското правосъдие с името Иван Гешев прокуратурата не се сезира, въпреки че има подаден от нас сигнал“, подчерта той и припомни, че няма реакция и по сигнала, че главният прокурор е допуснал публикуването на материали от СРС, въпреки че има конкретен текст от НК, който забранява това.

Търсим прокурор, който да се самосезира за действията на главния прокурор. Нали КС каза, че всеки прокурор може да разследва главния“, коментира още Христо Иванов и попита кога прокуратурата ще започне да забелязва големите проблеми и големите престъпления. „Не знам защо им стига смелостта за петното от боя, а не за голямото петно, което се казва Иван Гешев“.

Среднощна акция на МВР премахна блокадите, но протестът няма да спре

От „Демократична България“ се обявиха против решението за премахване на палатковите лагери. „Конкретна полицейска операция се планира по политическо нареждане, от политически партиен орган. По Конституция има конкретни институции, които са отговорни за опазването на реда и прилагането на закона. След тях не фигурира нещо, наречено политически съвет. Валери Симеонов не е част от изпълнителната власт и не може да взима такива решения“, посочи Христо Иванов.

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Ради 14:26, 10 авг 20

Абе този пак иска да става министър на правосъдието, а в същото време се държи като хулиган, така няма да стигне до мечтаното място, обслужването на разни кръгове също няма да му помогне. Хората искат лица, различни от тези, свързани с мафията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама