Ден 30 на протести: Върнаха палатките на "Орлов мост"

22:00, 07 авг 20 25 6302 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

За 30-ти пореден ден хиляди граждани се събраха в Триъгълника на властта с искане за оставка на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Дъждовното време не уплаши демонстрантите- с чадъри и дъждобрани те скандират "оставка". 

Протестиращите първо блокираха движението на площад "Независимост", а след това и по жълтите павета в посока Народното събрание и Софийския университет, както и по бул. "Васил Левски" и "Цариградско шосе". Протестно шествие тръгна към "Орлов мост", където палатките бяха върнати отново. Демонстрантите обявиха, че не се страхуват от повторно премахване на палатковите лагери от полицията. 

Протестиращи замеряха сградата на Министерски съвет с домати, а пред Софийския университет се появиха пейки като блокада. 

 

Снимки: Юлиан Тодоров

Полицията призова гражданите да не се поддават на агресивни провокации

2 часа преди обявеното начало на протеста на брифинг от СДВР призоваха протестите да бъдат мирни. Демонстранти са пресичали пешеходната пътека при БНБ мнокократно, което е наложило полицай да регулира движението, за да не бъде възпрепятствано. Един от пресичащите, който е носил бухалка, е задържан, обявиха от МВР.  По-късно обаче човекът заяви, че се е връщал от тренировка по бейзбол. 

Среднощна акция на МВР премахна блокадите, но протестът няма да спре

Ситуацията в страната. Протестиращи се събраха пред общината в Пловдив и тръгнаха на шествие към сградата на районното полицейско управление. Поискаха оставката и на новия вътрешен министър Христо Терзийски, предаде БНР. Поредни протести имаше и във Варна, Ямбол и Бургас

Арман Бабикян пред ТОПНОВИНИ: Протестът продължава, палатките се връщат

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама