Тръмп иска отлагане на изборите в САЩ

20:00, 30 юли 20 / Свят 25 1864 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи изненадващо да се отложат президентските избори през ноември, на които той ще се бори за втори мандат срещу демократа Джо Байдън.

Тръмп смята, че гласуването по пощата ще доведе до най-неточните и неясни избори в историята на САЩ и това ще предизвика голям смут. В Twitter той поиска забавяне на изборите, докато не се въведе безопасно и сигурно гласуване.  Заради пандемията Щатите решиха да се гласува само по пощата.

Подобен анонс е твърде странен, тъй като Тръмп няма правомощия да отлага изборите, а за да се случи това, трябва да се промени федералният закон, което означава, че контролираната от демократите Камара на представителите да одобри отлагането, а след това и контролираният от републиканците Сенат, пише в. "Сега"

Кание Уест се кандидатира за президент на САЩ през ноември

Първите коментари са свързани с разликата, която социолозите отчитат в момента между двамата основни опоненти - Байдън води в проучванията с двуцифрен резултат пред Тръмп, напомня CNN.

Малко по-късно членът на Федералната избирателна комисия Елън Уайнтрауб заяви, че президентът няма правомощието да отложи насрочените за 3-ти ноември президентските избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама