Байдън води пред Тръмп с 14 пункта

19:35, 24 юни 20 / Свят 25 1981 Шрифт:
Редактор:

Джо Байдън е с 14 пункта преднина пред американския президент Доналд Тръмп преди изборите през ноември. Според анализатори, това е вследствие главно на упреците на някои републикански избиратели към Тръмп за отговора му на коронавирусната криза.

В анкета с едни от най-лошите показатели за Тръмп, демократът Байдън събра 50% от гласовете в сравнение с 36% за президента, показва проучване на „Ню Йорк Таймс“ и „Сиена Колидж“, съобщава БГНЕС.

Според последните анкети Байдън водеше средно с 10 точки пред президента.

Новото проучване показва, че Байдън има голямо влияние сред жените, афроамериканците и латиноамериканците. Той също набира точки пред Тръмп и сред мъжете избиратели, белите и хора на средна или по-голяма възраст.

„Таймс“ заяви, че Тръмп губи подкрепа сред избирателите, след като администрацията му се справи не особено убедително в отговор на пандемията, която осакати икономиката.

Твърдата позиция на Тръмп по отношение на закона и реда по време на националните протести срещу расовата несправедливост и полицейската бруталност спрямо малцинствата също очевидно му струва доверието на избирателите.

Бърни Сандърс се отказва от президентската надпревара в САЩ

Според анкетата, подкрепата на Тръмп рязко спада надолу сред избирателите, на които републиканците са склонни да разчитат - бели с висше образование.

Анкетата с 1 337 регистрирани гласоподаватели е проведена от 17 до 22 юни.

Все пак на Тръмп може да помогне факта, че изборите са след повече от четири месеца. При изборите през 2016 г. Хилари Клинтън водеше през цялата кампания, но в крайна сметка загуби.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама