ГЕРБ не вярва на твърденията на Йончева за записа с Борисов

10:34, 25 юли 20 / Политика 25 1803 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Валентин Радев зави, че не вярва на твърденията на евродепутата от БСП Елена Йончева за експертизата на запис, в който се чува глас, който прилича на премиера Бойко Борисов. В петък Йончева съобщи, че американската експертиза е потвърдила автентичността на записа с Борисов от юни и гласът е на премиера.

„Не вярвам на Елена Йончева, откакто прави разследвания с политически уклон. Има право да реши да направи това, но нека чуем какво ще кажат нашите институции. Нека им вярваме“, заяви Радев.

Той посочи, че има български институции, прокуратура и съд, които още не се са произнесли по казуса и случаят не трябва да сеизнаса по този начин.

Вчера евррдепутатът от БСП обяви, че ще даде експертизата на белгийската полиция, защото няма доверие на българската прокуратура.

Приомняме, че въпросният запис с глас, който много прилича на този на премиера се появи в средата на миналия месец. В него са използвани обидни думи по адрес на председателя на парламента Цвета Караянчева, обсъждат се актуални теми, сред които предварителна информация за обвинение по случая с къщите за гости, както и проверката на Комисията за финансов надзор (КФН) срещу застрахователния холдинг "Еврохолд". Няколко дни по-късно Бойко Борисов свика пресконференция, на която зад гърба му застана цялото ръководство на ГЕРБ. Тогава премиерът призна, че аудиозаписите и снимките от спалнята му са автентични, но били манипулирани. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама