Мая Манолова призова Борисов да изтегли законопроекта за ЧСИ

15:55, 24 юли 20 / Политика 25 1568 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Нови лобистки промени в полза на ЧСИ, колектори, бързи кредити, монополисти, да продължават да оглозгват до кокал българските граждани."

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова в свое видео  във Фейсбук относно приетите на първо четене в пленарна зала промени в Гражданския процесуален кодекс (ГПК), пише ОфНюз.

На 22 юли, сряда, парламентът прие тихомълком промени, внесени от Валери Симеонов и група народни представители. С тези промени се дава възможност частните съдебни изпълнители да събират и дългове, които не са признати от съда, допълни Манолова и подчерта, че възнаграждението за „услугата" ще е минимум 10% от събрания дълг.

Край на вечните длъжници

Тя подчерта, че законопроектът засяга над 1 млн. души, чиито задължения са събират от колектори.

Този парламент е вреден за българските граждани и е изчерпан от легитимност. Ако има опозиция в него, е време тя да излезе от парламента и да даде ясен знак на коя страна е. Да не дава възможност лобистки предложения да видят бял свят и да работят срещу българския народ, заяви Манолова.

Борисов се отплаща на Валери Симеонов за подкрепата, като дава възможност със законодателни промени частни съдебни изпълнители, банки, фирми за бързи кредити и монополи да оглозгват до кокал българските граждани, каза тя.

Съдът отмени таксите на ЧСИ при събиране на дългове

Това е удар в гръб срещу хората. Сформира се коалиция на ГЕРБ с Валери Симеонов срещу народа и неговите хора в парламента. Тази коалиция работи срещу гражданите, като продължава да изсмуква и последните им останали средства. Докато хората протестират и искат оставка на кабинета и на парламента, депутатите продължават да работят срещу собствения си народ. Това ли е цената на подкрепата и на удължаването на политическия живот на Бойко Борисов, категорична е Манолова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама