Кьовеши ще преразглежда стари дела за злоупотреби с евросредства

15:48, 23 юли 20 / Свят 25 1938 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши заяви за „Хоризонт“ на БНР, че има възможност за преразглеждане на стари казузи, отнасящи се до злоупотребите с евросредства.

"Европейската прокуратура е прокурорски офис. По принцип всеки прокурорски офис може отново да отвори дело, което е било затворено от друг. След като обаче едно разследване е приключило, ако има нови факти и ситуация, обикновено прокуратурата може да го възобнови. Така е и с европейската прокуратура - дори и да е приключила някакво разследване, тя може да го възобнови."

Публикуваният запис с министър Танева е бил изваден от контекста на разговора

Главният прокурор обаче отказа да коментира кои български проекти ще бъдат преразгледани. Отказа коментар и за протестите в страната.

Припомняме, че в България приключи подобно дело за злоупотреба по програмата САПАРД, в което всички обвиняеми бяха оправдани.

Делото продължи 6 години. В мотивите на върховните магистрати се посочва, че апелативните съдии детайлно и обективно са анализирали всички данни по свързаните с делото дружества и връзките между тях, но прокуратурата не е ангажирала никакви факти за това как подсъдимите са станали престъпна група и в какво точно се е изразявала нейната дейност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама