ГЕРБ организират контрапротест тази вечер

15:10, 10 юли 20 / Политика 25 3692 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

ГЕРБ готвят протест пред Министерския съвет тази вечер. Събирането им идва в отговор на антиправителственото шествие в София вчера. „Приятели, довечера от 19:00 часа да защитим легитимно избраното правителство на България! Никой не може да си позволи да нарича "мутри" хората, които работят за бъдещето на България. Събираме се пред Министерския съвет, за да покажем, че няма да се поддадем на режисираните сценки!“, написа в Facebook Никола Николов, един от пиарите на партията.

Борисов: Много ми е мила държавата, не ми се иска от глупост да се разруши

На ранен брифинг премиерът Бойко Борисов коментира протестите вчера и ги определи като добре сглобен сценарий. Обърна се и към своите: "Внимавайте - гледам как се събират структурите на ГЕРБ. Мислят си, че могат безнаказано да идват да обиждат под прозорците, но след това всички ще съжаляваме".

Въпреки думите му протест на ГЕРБ ще има. "Не сме в състояние да удържим хората си, на които българският президент каза, че са мутри и ги изгони вън", коментира в парламента Тома Биков и подчерта, че Румен Радев трябва да се извини за тази обида.

Радев: От нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт и прокуратурата

Депутатът от ГЕРБ призова да не се стига до провокации, а да се протестира мирно, в рамките на закона. "Ще протестираме, но не срещу президента. Ние сме гарант за европейския път на България и че мафията няма да си върне държавата".

От ГЕРБ настояват за оставката на началника на НСО, както и за уволнение на охранителите, които спряха Христо Иванов в парка "Росенец". 

 

Бизнесменът в изгнание Васил Божков публикува във Facebook снимки на чатове, за които твърди, че са на симпатизанти на ГЕРБ. Обсъжда се организацията на предстоящия протест в подкрепа на правителството. Абонат със скрит номер пък му съобщава, че за участие в протеста срещу Румен Радев се плаща по 40 лева или 50 лева. Има и твърдения за заплахи със загуба на работни места, ако не се участва в митинга за Борисов.

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама