Борисов разпореди болниците да получат достатъчно финансиране за тестове за COVID-19

09:50, 30 юни 20 25 1540 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Министър-председателят Бойко Борисов свика работно заседание на Националния оперативен щаб с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Борисов разпореди на Ананиев да проведе разговори с Националната здравноосигурителна каса и с Българския лекарски съюз относно заплащането на тестовете и клиничната пътека за COVID-19, за да имат болниците достатъчно финансиране.

Презапасете се с облекла, с маски, очила. Всичко трябва да е достатъчно и предостатъчно“, заяви Борисов. Премиерът отбеляза, че по света има милиони заразени, а Европейският съюз продължава да няма единна политика, включително за отварянето на границите за туризма. „Няма специалист, който да каже, че този бич на съвремието ще отмине“, посочи министър-председателят. В тази ситуация по думите на Борисов е особено важно да се следи заболеваемостта в клъстерите и да продължи контролът върху мерките. 

140 нови случаи на COVID-19, има oще 4 жертви

Представителите на Националния оперативен щаб бяха категорични, че разпространението на COVID-19 тръгва и от провеждането на празнични и религиозни тържества, съобщиха от правителствената информационна служба. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама