Ути Бъчваров сподели тайните за перфектния омлет

15:05, 28 юни 20 / Любопитно 25 1149 Topnovini
Ути Бъчваров

Ути Бъчваров, който изчаква последните дни под карантина, заради инфекцията от коронавирус, получи уникален подарък. Негови приятели от Угърчин, където той всяка година през септември провежда празника на трюфелите и гъбите и готви с най-големия тиган в България невероятни омлети от по 1000 яйца, го изненадаха с пълна кошница пресни гъби - манатарки, булки и трюфели.
"Разбрахме, че Ути е загубил вкус и обоняние в следствие на вируса и решихме да го изпробваме дали вече е оздравял", заявиха приятелите му.

И коронавирусът не спря Ути Бъчваров да готви

Заради обилните дъждове в момента гори и поля са пълни с превъзходни гъби. Единствено в Топновини ви предлагаме уникалната рецепта на Ути за класически френски селски омлет с манатарки.

Необходимите продукти са:
10 яйца, 400 гр. манатарки, 1 глава чесън и лук, 1 връзка магданоз, 300 гр. пресни домати, 70 гр. краве масло, 2 с.л. олио и 1 ч.ч. прясно мляко или сметана

За да направите перфектния омлет, френските майстори кулинари препоръчват следните заготовки:

  1. Нарежете манатарките на средно големи парчета
  2. Разбийте с миксер десетте яйца и чашата сметана, добавете малко сол
  3. Доматите нарежете на кубчета "конкасе" - обелени от ципата и задължително с махнати семки
  4. Вземете листата от магданоза, запазвайки дръжките, наситнете ги и ги разбъркайте с доматите. За да не омекнат, не добавяйте сол, а само малко олио.
  5. Нарежете на ситно лука, чесъна и дръжките от магданоза. В голям разлят тиган ги задушете в половината масло, без да ги препържвате. Щом омекнат ги отделете настрана.
  6. В тигана сложете останала част от маслото и заъпржете до златисто и леко хрупкаво състояние манатарките. Щом станат златисти, върнете в тигана задушените чесън, лук и дръжки от магданоз и сотирайте за още 2-3 минути
  7. След това добавете свежите домати, разбъркайте ги и без да губите повече време - излейте предварително разбитата яйчена смес
  8. Изчакайте 2-3 минути, с подходящ прибор отделете омлета от ръба на тигана, без да го бъркате, захлупете с голям капак, бройте до 20 и изключете огъня.

Изчакайте поне 4-5 минути. За да е пълно удоволствието комбинирайте с пухкав хляб, ако може приготвен от някоя усмихната баба и поне бутилка добре охладено розе БОЛГАРЕ.

Снимка: Ути Бъчваров

Снимка: Ути Бъчваров

Снимка: Ути Бъчваров

 

 

1 коментар
stiiv 16:02, 05 юли 20

i kakvo . izgubil li si e vkusa ili ne ??

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!