И коронавирусът не спря Ути Бъчваров да готви

16:45, 23 юни 20 25 4039 Шрифт:
Любомира Николова Автор: Любомира Николова

Кулинарният факир не спира да твори.

По време на карантината, в която Ути се е изолирал със семейството си у дома, пред TOPNOVINI.BG той сподели, че всеки ден имат жив урок с децата му Ружа и Далия по готварство.

Също така няма търпение да стане петък 26 юни и да може да излиза навън.

Днешната кулинарна тема в семейство Бъчварови е била как да приготвят джолан - заден свински с кожичката....и макар че, е юни и лятото дойде телевизионният водещ намира пълно основание да приготви тази рецепта в един такъв студен и дъждовен Софийски ден.

Необходимите продукти за приготвянето са:

Заден свински джолан с кожичката;

500мл. хубаво червено вино;

Глава лук;

Глава чесън;

малко мед;

захар;

2с.л. пушен червен пипер;

2 с.л. барбекю сос;

Снимка: Ути Бъчваров

Начин на приготвяне:

„Взимате един керамичен гювеч и вътре слагате натритият със сол и черно пиперче джолан, за да направите пушения сос запържете в тиганче, нарязаните на ситно лук и чесън, добавете щипка захар и малко мед и 500 мл. червено вино. Щом намали обема си на половина добавете около 500 мл. вряла вода, барбекю сосът и червения пушен пипер, който по ваш вкус може и да е леко лют. Нека поври още 2-3 мин. и прехвърлете в гювеча при джолана, захлупете и печете във фурна 120 градуса 8 часа. За гарнитура към него може приготвите картофено пюре или ориз.

Снимка: Ути Бъчваров

Това кулинарно изкушение е подходящо за консумация с бутилка вино от BOLGARE.

 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 08:45, 26 юни 20

Ути нищо и никой не може да го спре,само Чък Норис ,но те са приятели !

2 Oppobbito 20:14, 29 фев 24

92 g L Serine 2 cialis for sale

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама