Важното за теб: Дара и Ива Екимови по пътя на мечтите

10:00, 25 юни 20 / Важното за теб с Ники Кънчев 25 9895 Шрифт:
Любомира Николова

Слънчеви, усмихнати и винаги позитивни, могат да бъдат сбъркани за две сестри, или най-добри приятелки, но преди всичко това те са майка и дъщеря. Следващите ни гости в поредицата „Важното за теб с Ники Кънчев“ в деня на навършването на своето пълнолетие са Дара и Ива Екимови. Младата и популярна българска изпълнителка Дара Екимова, дъщеря да вече покойния вокалист на група „Сленг“ Димитър Екимов, и нейната майка, успешният PR експерт Ива Екимова, ще ни разкажат как са преминали през най-трудната загуба в живота им, а именно тази на Дими, преди вече почти 12 години. Как успяват да се справят в живота и да са толкова успешни ще разберете във видеото:

С годините по-скоро са се превърнали във все по-близки и добри приятелки.  

Успя ли Дара да каже всичко на баща си в песента „За теб“?

„Не мисля, че е възможно в една песен да кажа всичко. Казала съм това, което ми е било най на сърце и душа и съм изпитвала нужда да го изрека. Останалото му го казвам всеки ден. С мислите си, сънищата си, с връзката, която усещам във въздуха и навсякъде в пространството. Вярвам, че той никога не ме е напускал, нито мама. Присъствието му като човек беше толкова силно, че не е възможно да си тръгне. Това, че го обичаме поддържа духа му тук“, споделя Дара.

Ива и Дара пазят много голяма част от вещите и нещата на Дими. Не само снимки от общите им ваканции, дрехи, награди, които е печелил в годините за музика, и за тенис.

Да загубиш партньора до себе си в най-активната си възраст е нещо ужасно, което времето не лекува и не се възстановяваш психически и емоционално. „Ако съм успяла да се събера на 33 години, за да бъда пълноценен родител, то е било заради Дара и заради това, че беше много малка и грижата за възпитанието, образованието и израстването й са ме държали в кондиция“, разказва Ива.

Дара казва, че вече няма толкова ясен спомен от онзи момент и това не е нещо, към което иска да се връща.

„Научаваш да се адаптираш към ситуацията, а тя те кара да израстваш, и да си по-силен – това е твой избор. Има хора, които се сгромолясват и провалят, но благодарение на примера, който имам пред себе си – моята майка и аз съм избрала да бъда силна“, казва Дара Екимова.

Дара твърди, че съдбата ти посочва знаци и ако си достатъчно разумен  да ги разгадаеш ги следваш.

„Не съм избрала да бъда певица, защото съм продължила семейната диря, а по-скоро, защото сърцето ми е посочило, че аз искам да правя това“.

Успяла ли е Ива да бъде и майка, и баща?

Ива разказва, че това е най-трудната роля и споделя, че и тя е загубила своя баща, но не в такава ранна детска възраст. „Инстинктът и интуицията са ме водили в това да съвместявам фигурата на майка и баща. Всички казват, че съм се справила. Следвала съм интуицията и инстинкта си. Насърчавала съм Дара да общува с родителите на Дими, за да може неговият дух да бъде запазен сред нас и да ни бъде пример“.

Кое е любимото нещо, което правят заедно Екимови?

Да си поръчат любимата храна и да гледат сериалът „FRIENDS”.

Снимка: TOPNOVINI.BG

Искали ли са да избягат една от друга?

По скоро не. Нямат тайни една от друга. Ива казва, че е инвестирала най-много усилия в това да изградят една честна връзка на изключително доверие.

Пример за подражание ли е Ива?

Всеки ден тя разказва, че се старае много  да е пример, но отбелязва, че е много трудно. „Съжалявам за всеки пропуснат момент, в който не съм била добрият пример, защото аз съм човек все пак“.

Ива Екимова е човекът, който намира начин да продуцира и да инвестира в музикалните проекти на дъщеря си.

Дара се гордее, че е дъщеря на Ива и Дими и не се срамува от това.

Ива споделя, че не си е представяла да делегира на друг да се занимава с професионалното развитие на дъщеря и й затова тя се е захванала и с това. С делегираните функции Ива е известна като „Маминджър“.

Двете спорят в професионален аспект  като клиент и PR, a Ива се сърди като родител, разкриха пред Ники Кънчев двете.

Какво е музиката за Дара Екимова?

Тя я определя като всичко и казва, че се готви всеки ден. „Музиката е единственото, в което има смисъл, когато съм най-изгубена“ и подчерта, че е готова за музиката.

Ники Кънчев каза на Дара, че е бил на сватбата на нейните родители.

Снимка: Ива Екимова

Важното за младата изпълнителка е тя да пише текстовете на песните си. Тя подчерта, че работи с прекрасния Искрен Тончев – Искрата, който определя като гениален музикален продуцент и много подценен автор.

„За мен е важно да творя в среда, с творческа хармония и енергия.

Също така Дара Екимова си призна, че няма чувство за хумор и не го е наследила от баща си.

Снимка: TOPNOVINI.BG

„В музикалната кариера не можеш просто да се рееш по поска на Луната и да не знаеш какво правиш“, казва Ива и издава тайната си, че винаги залага на стратегията си, но катализирана и избрана от вътрешния импулс на дъщеря си.

Ива и Дими са били строги родители и са държали изкъсо Дара. Тя казва, че е важно да се възпитава с любов и да се дава правилен пример.

PR специалистът казва, че нищо не може да я изплаши в професионален план, защото: „Моженето, никой не може да ми го вземе“.

Важното за тях е…

„Да бъда здрава, да не се отказвам от мечтите си, колкото и да е трудно и да сбъдна всичко, което искам“, казва Дара Екимова.

А за Ива Екимова разбира се най-важното е Дара. „Нейното здраве, хармония и успешно развитие. Винаги ще бъда с нея, за да и помогна да постигне мечтите си“, категорична е майка й.

 

Екипът на TOPNOVINI.BG честити 18-я рожден ден на Дара Екимова и й желае да продължи да твори, да е борбена и да приема предизвикателствата в живота си  с усмивка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама