Оптичната мрежа на А1 вече е и в Благоевград и Любимец

10:54, 23 юни 20 25 1871 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Покритието на оптичната мрежа на А1 продължава да се разширява и вече обхваща и Благоевград и Любимец, където още 3500 домакинства ще могат да се възползват от пълния набор фиксирани услуги от телекома. Така интерактивната телевизия А1 Xplore TV и фиксираният интернет от А1 вече са на разположение на близо 1 милион и 600 хиляди домакинства в над 200 населени места в България. По-рано този месец оптичната мрежа на А1 се разшири и до други осем населени места - Перник, Враца, Харманли, Севлиево, Раднево, Банкя, Сенник и Градница, съобщиха от компанията.

А1 подкрепя бизнес клиентите да създават приятна атмосфера в търговски обекти, хотели и ресторанти

Оптичният интернет от А1 позволява скорости за Download до 1000 Mbps (1Gbps) и за Upload до 600 Mbps, като при клиента се инсталира безплатно устройство за Wi-Fi връзка без прекъсване.

Заедно с оптичния интернет в Благоевград и Любимец, А1 предоставя и иновативната интерактивна телевизия A1 Xplore TV, която превръща гледането на ТВ съдържание в специално изживяване. Клиентите разполагат с възможности за телевизионно съдържание в 4К Ultra HD резолюция, а максималният план, за който могат да се абонират, им предоставя достъп до над 230 канала, над 60 от които в HD качество. Наскоро A1 Xplore TV спечели приза „Продукт на годината 2020“ в категория „Интерактивна телевизия“ в престижния световен конкурс за иновации, на базата на проучване, проведено от Nielsen International сред 2000 потребители в България.

Специално създадената А1 Видеотека с хитови филми предлага голямо разнообразие от жанрове и заглавия от водещи студиа и продуценти, подходящи за зрители от всички възрасти и с различни вкусове. Каталогът се обновява и допълва непрекъснато и абонатите на Xplore TV вече имат достъп до над 15 хиляди заглавия на игрални филми и сериали. Абонатите могат да се наслаждават на първокласни филми и сериали с кристален звук и професионален превод или субтитри. ТВ платформата предоставя и едни от най-предпочитаните интерактивни функции като спиране на пауза, връщане и гледане на минали предавания до 7 дни назад.

А1 предлага нов комплект от джаджи Huawei специално за спортни фенове

Абонатите на A1 Xplore TV могат да разчитат бързо и лесно да открият своето предпочитано предаване, любим филм или актьор, благодарение на удобното и интуитивно ТВ меню. Важно преимущество за тях е и това, че A1 Xplore TV предлага персонализирани препоръки според предпочитанията на зрителя. Така с течение на времето платформата извежда на преден план съдържание, съобразено с техните вкусовете и улеснява техния избор.

Новото портфолио за телевизия и фиксиран интернет, което А1 стартира на 1 юни тази година, предоставя множество иновации и подобрения и максимална гъвкавост на потребителите. Клиентите могат да активират ТВ или интернет услуга на втори адрес, без да се налага обвързване със срочен абонамент. Друго от предимствата е, че абонатите имат възможност да комбинират параметрите на услугите спрямо своите нужди и предпочитания, вместо да избират от предварително дефинирани комбинации от услуги за телевизия и интернет. Всеки клиент на новите пакети след 1 юни получава и допълнителна отстъпка от 1 лев на месец за всяка услуга, платена през мобилното приложение Моят А1 или едноименната секция на A1.bg.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама