Кънчо Стойчев: Компроматите идват от засегнати бизнес среди, а не от политически опоненти

18:49, 17 юни 20 / Политика 25 3673 Шрифт:
Редактор:

Очевидно има сериозен проблем, за да даде Бойко Борисов пресконференция за скандалните компромати, в които беше замесен през последните дни. Това заяви пред bTV социологът Кънчо Стойчев.

Той заяви, че се е изненадал защо премиерът е коментирал неща, които не са факти. Социологът посочи, че очевидно има атака срещу управлението.

Съмнявам се, че тя е от политическите опоненти, изброени от премиера. Те нямат средствата, за да правят подобни компромати. Засегнати са страшно много бизнес интереси и финансови потоци, най-вероятно с това са свързани компроматите. Премиерът си направи доста врагове напоследък“, коментира социологът.

По думите на Стойчев, ако атаката се подцени от управляващите, ще им изиграе лоша шега. Той коментира, че това не е първият случай, в който излизат записи в публичното пространство с участието на политици.  

Борисов: Президентът Радев ме следи с дрон, подарен му от Китай

Според политолога Стойчо Стойчев чрез пресконференцията ГЕРБ са показали, че партията е единна и демонстрира подкрепа. Той свърза и друго събитие с брифинага – напускането на бившия втори от политическата сила Цветан Цветанов. Така членовете са демонстрирали подкрепата си към Борисов.

„Трудно е да кажем накъде ще тръгне политическия дебат. Очевидно е, че в личния живот на премиера се бърка, това е притеснително, тъй като по същия начин могат да бъркат и в нашия живот. Щом като може да бъде сниман, докато спи, може да бъде и застрелян, докато спи. Това е скандалното, а всичко останало е с цел внушения“, добави политологът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама